Miljøvenlige træpiller

08 marts 2022 Marie Pedersen

advertorial

Træpiller til opvarmning

Træpiller er en naturlig og CO2-neutral kilde til opvarmning. Derudover er det en billigere løsning end mange andre kilder til opvarmning. Hvis man har et oliefyr, eller hvis man har naturgas som varmekilde, kan det rent økonomisk ofte bedre betale sig, at skifte til træpiller. Det er dog vigtigt at have med i overvejelserne, om den kilde man har til opvarmning i forvejen, er billigere at have. Det kan være forbundet med en del omkostninger at skifte fra f.eks. et oliefyr til et pillefyr. Har man gået og haft tankerne om at skifte, er det vigtigt, at man regner på, hvor der reelt set er flest penge at spare.

Træpiller produceres ved, at indsamle restprodukter som savsmuld og høvlspån fra skovbrugs- og savværksindustrien. Træresterne komprimeres herefter, så de kommer til at fylde ca. 6-8 mm. Det er vigtigt at træpiller har et lavt fugtindhold, og træpilleproducenterne holder løbende øje med, at pillernes fugtindhold ikke overstiger den optimale værdi på 7%.

træpiller sønderjylland

Træpiller i Jylland

Træpiller giver en effektiv og klimavenlig form for opvarmning. Er du på udkig efter et firma, der sælger træpiller i Sønderjylland, så er MRpiller et godt forslag. Firmaet sælger træpiller, briketter og strøelse af høj kvalitet til lave priser. Træpillerne kontrolleres jævnligt under fremstillingsprocessen. Dette gøres af eksterne kvalitetsinstitutter, hvilket er med til at sikre træpillernes høje kvalitet. Træpillerne fra MRpiller stammer hovedsageligt fra skandivaviske skove. Firmaet har over 30 års erfaring inden for salg af træpiller, og brænder for at hjælpe folk, der ønsker at skifte til brug af træpiller.

Er du i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at skifte til et træpillefyr, kan det være en god idé at kontakte en virksomhed der har erfating inden for området. Der er ofte mange faktorer der spiller ind, når det gælder brændsel.

Flere Nyheder