Lækre tørklæder i ren cashmere

Lækre tørklæder i ren cashmere

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Sætter du kvaliteten i højsædet, når du handler accessories? Med flotte tørklæder i cashmere får du det lækreste af det lækreste, og de fås i et væld af farver og modeller, der passer til ethvert outfit. Er du ikke overbevist, så læs med her.

Hvad er cashmere?

Cashmere er en særlig type uld, der er fremstillet af cashmeregeden, som lever i områderne omkring Tibet og Mongoliet. Her har temperaturerne ekstreme udsving fra frost om natten til bagende sol om dagen, og det betyder, at cashmeregeden har udviklet en helt særlig pels. En pels der blandt andet er helt perfekt til at lave bløde, eksklusive tørklæder.

Fibrene til cashmere stammer fra cashmeregedens bugside, og den lækreste af slagsen indsamles fra gedernes naturlige pelsskifte. På den måde undgår man nemlig skæreender, hvilket giver en blødere og mere lækker cashmere.

Den ultimative luksus

Et cashmeretørklæde er den ultimative luksus. Tørklædet er ultrablødt og let, og så giver det en helt fantastisk følelse af velvære og skønhed, som alle bør opleve. Tørklæderne kan du få i alverdens farver og mønstre, og du bør enten forkæle dig selv eller én du holder med et tørklæde af cashmere.

Kendes også som “pashmina”

Cashmeretørklæder går også under navnet “pashmina” i blandt andet Indien og Nepal. Du kan dog ikke være 100 % sikker på, at dit pashminatørklæde er lavet af cashmere. 

Er du i tvivl om, hvor vidt dit pashminatørklæde er vævet af ægte cashmere, så kan du nemt teste det: klip en enkel frynse af tørklædet og sæt ild til den med en lighter, fx henover køkkenvasken. Lugter trådene af brændt plastisk og smelter de sammen til en lille kugle, så er det kunststof. Lugter det i stedet af brændt hår, og smelter det ikke sammen, så er det uld af en art, og kan derfor godt være cashmere.