Hjørnesofaer og kendte (danske) arkitekter

Hjørnesofaer og kendte (danske) arkitekter

30. juni 2018

Har du en hjørnesofa i din stue?.

Det har du garanteret, for det har de fleste danske husstande, men har du så nogensinde tænkt over at mange hjørnesofaer faktisk er tegnet af kendte danske møbelarkitekter?

Hvis “ja“, så kan du nikke genkendende til det du kan læse om i denne artikel, og hvis dit svar er “nej“, så kan du berige dig selv med lidt lærdom om danske arkitekter.

Se blot her:

Børge Mogensen

En sand sværvægter i dansk møbelarkitektur, som har tegnet en ikonisk sort hjørnesofa med læderhynder og ben i mahogni eller kirsebær. Udover at den er decideret smuk og har nogle flotte streger, så er den faktisk også ret stærk og solid, hvilket gør at den bestemt ikke blot er en prydsofa.

Sofaen er absolut ikke i den billige ende primæssigt, snarere tværtimod, men til gengæld får du en sofa og et møbel, som du kan nyde hele livet.

Hans J. Wegner

Wegner er også et navn, som klinger godt, når vi taler danske møbler, og når vi specifikt taler om en hjørnesofa fra Wegner, så tænker mange sikkert på Getama Wegner Modulsofa 280.

Denne sofa har nogle karakteristiske skrånende armlæn, og så er den som navnet antyder bygget op af moduler, som du kan sammensætte i forskellige størrelser, og efter dit eller jeres behov.

Desuden kan du få sofaen i træsorterne eg eller bøg, og med polstring i stof eller læder.

Poul Kjærholm

Rosinen i pølseenden i denne gennemgang af danske møbeldesignere, men bestemt ikke mindre kendt end de 2 øvrige.

Hans mest kendte sofa har navnet “Daybed”, og skiller sig faktisk markant ud fra stort set alle andre hjørnesofaer.

Sofaen er meget enkel i sit udtryk og har hverken ryg- eller armlæn. Der er virkeligt tale om elegance i dette design, som fås med forskellige læderpolstringer.

Håber du er blevet inspireret til dit næste køb af sofa, og ellers blev du opdateret på danske møbeldesignere.