Få en fagmand til at slibe dit gulv

11 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Hvis dit trægulv trænger til at blive slebet ned, kan du gøre det selv eller overlade det til en kompetent fagmand. Gulvkanonen priser er i hvert fald ikke skræmmende.

Uanset om du selv vil slibe dit gulv af med udstyr, du har lejet, eller om du vil have et firma til at gøre det skal du som det aller første have afklaret dine behov. Er det tilstrækkeligt med en slibning, eller er gulvet så medtaget, at man skal have det høvlet af inden slibningen. En afhøvling er en mere dybgående behandling. Du skal på forhånd også have sikret dig, at gulvet egner sig til en afhøvling eller afslibning og om det kan holde til det.

gulvafslibning på Sjælland

Inden afslibningen begynder skal du have ryddet gulvet, så man kan komme til med udstyret og du skal dække møbler af og så videre. Hvis du ikke skal have høvlet gulvet af, men blot slebet det, vil man starte med at give det en grov slibning, der fjerne ujævnheder med mere i gulvet. Når du så har fået en jævn overflade, skal gulvet have en finere slibning for at få en rigtig pæn og glat overflade, der er klar til behandling med for eksempel lak, lud eller olie.

Det endelig udseende afgøres af efterbehandlingen

Når gulvet er slebet med det fine papir er det klar til den efterbehandling, du har besluttet dig for. Man kan få et rigtig flot gulv ved at give sit nyligt slebne trægulv en behandling med olie. Olien trænger ned i træet og lægger en modstandsdygtig hinde, der gør det mere modstandsdygtigt over for smuds og hvad der nu måtte blive spildt på gulvet. Det er dog ikke helt så nemt at holde og rengøre som et lakeret gulv, der nok er det nemmeste trægulv at holde og vaske og pleje. 

Flere Nyheder