En Skoda var god til at smugle over grænsen med før i tiden!

11. marts 2021

Bare rolig, her menes ikke storstilet smugleri, hvor man hev våben, stoffer og flygtninge indover grænser, som man stadig ser det finde sted nu om dage.

Vi mener den slags, som der foregik i større omfang af i gamle dage, når danskerne rejste sydpå, hvor det var billigt med specielt tobak, spiritus og øl, at de ikke alene tog det med hjem, som de havde lov til – de smuglede det også ind over grænsen!

Der var ikke så voldsomt grænsekontrol, som der er med den slags, man ser, når man leder efter stoffer og flygtninge, men der var stadig en del.

Der gik ligefrem sport i den for nogle mennesker at smugle mest muligt ind over grænsen, selvom man måske ikke havde brug for så mange sager, men der var virkelig meget at spare, og måske kunne man sælge det videre med fortjeneste.

Og det kunne man så smugle ind til Danmark i ens Skoda.

Man havde smuglergods i ens Skoda

En Skoda var god at gemme ting i, men årsagen til at bruge sådan en hang også sammen med, at Skodaen havde sådan et dårligt ry i gamle dage, at man ikke troede, at folk med sådan en type bil også havde penge til at købe billigt over grænsen endsige rejse over den.

Dog kunne det så også nogle gange tiltrække opmærksomhed, fordi det netop så underligt ud, at sådan en billig bil var proppet med så mange mennesker og sager.

Men smuglertendens forsvandt med tiden, for man satte det mere i system, at man kunne rejse over grænsen for at handle på en mere systematisk måde.

Det trak lidt spændingen ud af at gøre det, men man hævede også priserne, så der nu ikke var så meget at spare, som man oplevede før i tiden.

Heldigvis har Skodaen fået et bedre ry!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *