En ny chance til det slidte gulv med en professionel gulvafslibning

En ny chance til det slidte gulv med en professionel gulvafslibning

12. september 2019

Trægulve, som ikke modtager den fornødne pleje og vedligeholdelse, kan hurtigt gå hen og blive trætte og flossede i overfladen. Dette gælder især de gulve, hvor træværket er behandlet med såkaldt ikke forseglende behandlinger som for eksempel lud, olie eller sæbe. I modsætning til de forseglende behandlinger (som blandt andet tæller fernis, lak og maling) vil en ikke forseglende behandling ikke indkapsle træværket, men i stedet lægge sig i træets overflade som en hinde og på den måde beskytte træværkets dybere lag mod spildte væsker og nedtrådt snavs.

Denne hinde dannes ved at sæbe eller olie arbejdes ned i trægulvets blotlagte fibre, når overfladen er blevet slebet eller afhøvlet. Herved mættes fibrene med den fede sæbe eller olie, og gulvet får en glat og ensartet overflade, som er yderst behagelig at betræde. Et olie eller sæbebehandlet gulv er samtidig smukt at beskue. Ved en oliebehandling fremhæves træværkets særlige karakteristika, for eksempel dets årer, og giver det et helt unikt udtryk. En sæbebehandling med hvidpigmenteret sæbe lysner træværket, så det får et hvidligt og nærmest magisk skær.

Beskyt dit sæbebehandlede gulv

Ikke forseglende behandlinger er i de seneste årtier blevet meget populære, da denne type behandling lader det levende og organiske materiale komme til fuldt udtryk. Desværre er især et sæbebehandlet gulv temmelig sart i overfladen, og kommer hurtigt til at se gråligt og mat ud, hvis ikke det plejes minutiøst.

Pleje af et sæbebehandlet gulv består i hyppig og grund gulvvask med særlig sæbe, som er med til at genopbyggende beskyttende membran. Har du igennem en periode forsømt denne vedligeholdende pleje, kan dit trægulv blive så slidt, at spildte væsker samt nedtrådt støv kan indlejre sig i træværkets overfladiske fibre. Og så kan gulvet faktisk kun blive flot igen ved hjælp af en gulvafslibning samt en ny sæbebehandling.

Du kan få et uforpligtende tilbud på gulvafslibning hos gulvkanonen.dk – læs blogindlæg her.