3 tips til at undgå rust

10. august 2021

Alle bilejere har på det ene eller andet tidspunkt gået med frygten for rust i undervognen. Hvis man ønsker at undgå den frygt, kan man gøre nogle helt simple ting, som modvirker chancen for rust. Læs herunder 3 tips til at undgå rust.

1) Få en rustbehandling af undervognen

Det klassiske svar, hvis man ønsker at undgå rust over tid, er at få en rustbehandling af undervognen. Med en rustbehandling får man sprøjtet et beskyttelseslag på undervognen, som gør, at rust ikke kan få fat i metallet.

En undervognsbeskyttelse holder typisk i 2-3 år, hvorefter man skal have lavet en ny beskyttelse.

Vil du have rustbehandlet din bil? Få lavet en rustbehandling i varde, eller i den by du kommer fra.

2) Vask bilen om vinteren

Rust er oftest et resultat af salt på vejene, salt tærer i metallet, hvis det får lov til at sidde om vinteren, og derfor er det en god idé at vaske bilen ofte så snart de begynder at salte.

Vi anbefaler, at man vasker sin bil mindst 1 gang om ugen, hvis man kører ofte om vinteren, efter de har sprøjtet med salt. Når den bliver vasket, er det vigtigt at man tager en vask i bilvasken, som inkluderer skylning af undervognen. Ellers er man ikke garanteret, at salt bliver skyllet væk.

3) Lad bilen stå i garagen

Det giver måske sig selv, men hvis du lader din bil stå i en opvarmet garage, uden den får salt eller andet på sig. Så ruster den ikke! Derfor kan det være en god idé at lade bilen stå i garagen om vinteren, hvis man er meget bange for, at der kommer rust på den.

Det er oftest også derfor, at de mennesker der har en sommerbil ikke ønsker at få den ud om vinteren. De er bange for, at bilen bliver slidt på en anden måde, end hvis den ikke kommer ud.